London Dag 9


Knock, Knock…. Who´s there? Why, Johannesw4 ofcourse!
Jepp, jag är tillbaka och har en dag till i Londons historia att berätta. Idag är det dag nio av vår resa. Vad skall vi hitta på idag? Vi åkte till Themsen och kollade på Sfinxen och Obelisken vid Themsens strand. Mamma hade varit i London två gånger tidigare, 1977 och 1978. Då hade hon tagit bilder på sig när hon satt på en av sfinxerna. Nu satt hon på samma sfinx igen, efter 36 år.
Efter Sfinxerna och Obelisken tog vi London Subway för att komma till Leicester  Square och ChinaTown. Men när vi kom fram såg vi att det inte var som förr. Mamma blev förvirrad och vi hamnade i den mest ökända delen av Soho. Många som vi pratade med innan London-resan sa: Gå inte till Soho! Vi lyckade hålla oss borta ända tills sista dagen, då vi oturligt nog drumlade in på Leicester Square. Om vi åker tillbaka skall vi inte åka dit igen. Men vi lyckades hitta en lite (och jag menar LITEN) del av Chinatown. Det var inte som det har varit. :.(  Men nu vill jag visa er vad London Dag 9 har att erbjuda.


En av de två sfinxerna på kanten av Themsen


En duva på en av sfinxerna eller obelisken.

En av skyltarna på Obelisken, jag kan publicera alla om ni vill.

Av den lilla bit av ChinaTown som finns kvar är denna en av dom 🙂

En port till ChinaTown, gillar såna här portar 😀

ChinaTowns enda gata 😦

Gillar dom här papperslampor, troligen gjorda av plast nu :/

Det var allt för nu, kommer mera snart. 😉
MVH Johannes

Annonser

4 tankar om “London Dag 9

  1. Leicester Square är kanske inte SOHO, men jag har inga planer på att återvända. 😉 Hoppas att du har rätt att SOHO inte är så farligt där nu, men runt kvällning / natt är det nog ingen plats man vill vara på en Söndag-kväll.

    Gilla

  2. Leicester Square är inte trevlig, så långt ifrån man kan komma trevlig. Trevliga pubar kan jag inte hålla med om, vi gick inte in i en av dom och har inga planer på att göra det heller. 😉 Nej, jag håller mig vid Houses of Parlament och Big Ben. Dom är trevliga 😀

    Gilla

Uttryck dina tankar :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s