Dubai Dag 4


Uhh… God Morgon gott folk…

Då var vi igång igen. Och denna gången har vi fått sova, vilket vi inte fick möjlighet till under de tidigare dagarna. Men nu är vi igång. Och vi har ett trevligt schema. Först skall vi flyga med ”HeliDubai” i en helikopter över olika delar av Dubai.

Helikopterturen var väldigt rolig. Vi åkte den långa resan så vi fick se ”The World”, den ögruppen som ser ut som en karta över världen. Samt ”Palm Jumeihra”, den jättestora palmön som är den enda som är klar i trilogin dom jobbar på. Dom skall bygga tre palmer där ute. Jumeihra är den minsta av dom, men den är fortfarande enorm! Men helikopterturen var väldigt rolig, har aldrig flugit helikoptrar tidigare. Det är lite fjärilar i magen när han startar, men sedan är det superkul! Ett måste under ens Dubai-resa.

Och nu skall vi åka 2 Big Bus Tours (BBT), ”Marina Tour” och ”Night Tour”. Då kör vi!

”Marina Tour” är den längsta av de 3 dagsturerna. Den tar runt 2 ½ timmar. Men den är trevlig. Man får se ”Mall of the Emirates”, ”Marina Walk” och ”Itihao Park”, samt mycket mer. Och man får åka ut på ”The Palm Jumeirah” och om man köper ett 48 timmar BBT kort får man gratis inträdde till Atlantis jättehäftiga ”The Lost Chambers”. Det ser ut som Atlantis, den sjunkna staden. Vi gick in och det var jättehäftigt. Sedan fick vi åka till några malls och en del andra intressanta ställen som ”Marina Walk”och ”Spice souk”. Värd att rekommendera.

”Night Tour” är en väldigt trevlig tour. Man får se en hel del fina byggnader och konstruktioner lysa upp under kvällningen. Burj Khalifa och Palm Jemaihra är två välkända exempel. Det är ingen hop on-hop off på natt-turen, men den är bra för det. Definitivt något att rekommendera.

Men nu är jag trött. Så jag avslutar för denna gången.

Annonser

3 tankar om “Dubai Dag 4

Uttryck dina tankar :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s